• Planeringslycka

Stylad fotografering 13/4

Halli hallå.


Nu är det väl dags att skriva ett inlägg om den stylade fotograferingen jag & Mathilda gjorde tillsamman med en herrans massa duktiga leverantörer.

Tanken denna gång var inte att inspireras från ett brudpar. Vi ville nu inspirera er med allt som har med dukning och fest att göra.


Vi höll till på Åsby Hem och Trädgård, jag bara älskar det stället.

Har ni inte varit där så rekommenderar jag er att besöka dem.

Blommor, inredning och ett jättemysigt fik.

Jag vill också passa på att höja den fantastiska kvinna som jag fick möjlighet att lära känna och jobba med. Snacka om rätt tjej på rätt plats. Tack Linda för allt!


Dem fantastiska leverantörer som var med och skapade detta med oss är dessa powerlaides:

Koordinator/Design: @planeringslycka

Fotograf: @fotografmathilda.se

Fotograf: @johannalevin.se

Plats & dekor: @asbyhemochtradgard

Blommor: @floristenhallstahammar

Trycksaker: @annagorandesign

Tårta: @detlillabageriet


Vi tog fram en färgpalett som kändes aktuell. Och vad kunde vara mer aktuellt än årets färg?

LIVING CORAL!!

När jag tar fram färgpaletter och koncept så väljer jag alltid en basfärg, en metall och en “popfärg”.

Metallen vi valde var guld, och som basfärg valde vi beige och vi ville också ha några syskonfärger som passade bra mot korall. Vilken för mig blev Aprikos/Persika.

Denna färgpalett tilltalar mig så himla mycket och är så härlig nu här i vår och sommar. Beige - Guld - Korall - Aprikos

Att vi människor har olika smak och budget vet vi alla om, vilket då gör det lite svårt att nå ut och fånga alla så det vi gjorde var att vi tog tre olika “värdeord” som skulle andas dukningen och på det sättet nå ut till så många som möjligt iallafall.

(Värdeord = ord som sätter känslan på det man ska skapa. Ett supertips ifall ni ska gifta er. Sätt er ner och diskutera och ta fram era tre värdeord för just er känsla på ert bröllop. T.ex. Lantligt, bohem, klassiskt, rustikt, party osv….)


Vi tog alltså fram tre olika dukningar.

BUDGET

KLASSISK

FÄRGSTARK

Nedan ser ni lite hur vi tänkte och små tips till er som har en kommande fest eller event. Titta och njut nu av duktiga fotografmathilda & Johannalevin bilder.


Budget:

Med den här dukningen ville vi nå dem som har en lite mindre budget som kunde få några tips för att få till en magisk dukning.

Som blommor tog vi enbart vass. Vass som vi plockade ute i naturen. Växer längst med landsvägarna. Min favorit är dem som är lite mer beige, ljusa och fluffiga. Dem finns även i lite brunare variant. Dem ställer man bara i dem vaser man önskar, inget vatten och inget kämpande.

Håller forever & gratis.

Vi hade två små vaser och en megastor för att få nivåskillnader, vilket jag tycker är en viktig ingrediens när jag gör dukningar.

Trycksaker: Genomgående för trycksakerna för budget dukningen var blommigt med frukten aprikoser på. Bästa Annagörandesign gjorde jättefina namnlappar som vi med enkel tråd knöt fast i servetten.

Vi tog en meny som vi satte i en ram mitt på borden istället för att ha en meny till varje gäst som idag är väldigt trendigt. Det finns jättefina billiga ramar på dollarstore och Pickaboo.

Bordsnumret satte vi i den stora vasen med vassen i en blommpinne bara.

Älskar denna dukningen.


Klassisk:

Blommor: Här valde vi att vi ville ha två ganska vida buketter i pokaler men med mycket blommor så där stilrent.  Vi lät blommorna poppa med färgen då resten av dukningen var ganska vit/beige. Åsbyfloristen gjorde ett fantastiskt jobb med detta magiska blomsterarrangemang. Dem förstod och gjorde det precis så där som vi ville ha det.

Trycksaker: Jag bad Anna att göra namnlappar i lodrätt riktning. Vit bas, guld text, guldiga kanter och rivet sidenband. Looooove it! Precis som jag skrev uppe på budget så ville vi ha det trendiga här. Vi tog menyn på varje tallrik. Samma här, vit bas och guld text och rivet sidenband.

Färgstark:

Här drog vi på med allt. Fram med färgglada färger, många ljusstakar med olika färg och form, skålar med frukter som passade färgmässigt. Mycket blommor - ja mycket av allt!

Trycksaker: Vi ville ha en färgstark ombremeny i liggande format på varje tallrik. Där toppade vi även med olika snittblommor ihop med menyn.

Även bordsnumret var i ombrestyle. Namnlapparna sattes på små “tandpetare” som en flagga nerstoppad i en Persika.   Denna dukningen blev helt j*vla magisk. Kanske inte något jag själv valt till mitt bröllop men givet till sommarmiddagen hemma med vännerna. Hur är ni, väljer ni en färgstark dukning? :)

Nu till det gottiga…

Här har jag dessvärre inte några recept eller liknande men kolla in bilderna för att inspireras och bli lite sötsugen.

Vi bad Isabelle på Det lilla bageriet att göra tre olika desserter. Oh wow vad duktig hon är. Att nästa tårta kommer att beställas av henne känns helrätt. Sedan att hon är så gullig är bara ett litet plus.
En “vit” naked cake som vi kunde smycka med vackra blommor.

En munktårta - alltså ser ni? Det är det vackraste jag sett. (Jag har till och med den som bakgrundsbild på min mobil, hihi)

Ett petit choux torn, så gulligt!
Hoppas ni ska ha hittat något som ger er  inspiration eller tips.

Kommentera gärna vad ni önskar se på nästa stylade fotografering.

Den får bli i höst, just nu är vi inne i högsäsong med bröllop.

Det är life! Jag älskar mitt jobb.

Ha det så bra så ses vi eller hörs på sociala medier.

Ni följer väl mig på instagram? Planeringslycka heter jag även där!

XoXo Malls!

672 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla