• Planeringslycka

Status vid det här läget.

Godkväll!

Detta inlägg kommer jag rikta lite speciellt till alla kommande brudpar som gifter sig år 2019. Jag tänkte spalta upp lite punkter från min checklista som är bra om man har checkat av vid det här läget. Alla brudpar/koordinatorer jobbar olika och alla har sina olika checklistor - vilket är kanon. Men här kommer några som jag rekommenderar att ni gjort eller håller på med:

För att ta sig igenom en checklista så behövs möten. Jag vill verkligen rekommendera er att ha bröllopskvällar. Alltså att ni bestämmer en dag när det ska pratas bröllop och gå igenom listor, offerter och bilder. Duka fram det ni gillar att snacksa på och kanske något glas vin. Tänd lite ljus, gör det till en mysig stund. Kommer komma ett helt inlägg om just bröllopsdejterna..


Börjat diskutera & drömma stort och spara på inspirationsbilder. Självklart är pinterest fortfarande den största källan, så gör en anslagstavla för just ert bröllop. Ganska snabbt tror jag att man kommer se åt vilket håll ert bröllop pekar. Åt det lantliga, bohemiska, eleganta, rustika osv… (Pluspoäng, gör en för blommor, en för tårtan, en för smink osv. Det är ett bra verktyg att ha med sig när man träffar leverantörerna för dem specifika anslagstavlorna)

Öppnat bröllopskonto och börja spara pengar.

Suttit ner och gjort en gemensam prioriteringslista - SUPERVIKTIG. Förklara för varandra varför ni tycker en viss del är viktig och en annan inte så viktig. Denna lista gör att ni skapar förståelse för varandra varför man kanske vill lägga en stor del av budgeten på en viss del. Priolistan är även bra att ha med sig under hela resan då det ibland kan vara lätt att sväva iväg, ta då fram priolistan igen för att påminnas om vad som faktiskt var viktigt för just er.

Skapat en gästlista. Här är ett plus om ni även fixat fram och skrivit ner alla adresser också. Eller mejladresser om ni enbart kommer använda digital kommunikation. Om ni inte vill drämma på med att fixa alla adresser på en kväll, sätt upp små mål att fixa fram 3 adresser varje dag, och någon vecka senare - Klart!

Skickat ut Save the date är också bra om ni gjort. Speciellt om ni gifter er under semestertiden. Jag gillar den idén om att man skickar ut save the date så den hamnar i postlådan prick ett år innan.

Boka viktiga leverantörer - här är det bara ni själva som kan bestämma vilka leverantörer som är viktiga för er. Kan vara bröllopskoordinator, fotograf, videograf, DJ, liveband, florist, catering, mua och frisör.

Skapat en budget. Sätt ett absolut tak på vad ni inte får gå över. Sedan spaltar ni upp allt ni behöver. Dvs lokal, fotograf, catering, ringar, kläder mm. I början skriver man i “hittepå” priser för att sedan få in offerter, därefter fyller man på i budgeten med det faktiska beloppet. Ps. Budgeten ska vara levande under hela planeringsprocessen. Inte bara göra listan och sen lägga bort den. Den hjälper ju er att ha koll :)

Bokat vigselplats och middag/festlokal. Lokalerna blir uppbokade så snabbt nu för tiden, så är ni ute efter en lokal specifikt - boka upp den!

Och nu till det sista för denna gång. Det är bra om ni utsett och förfrågat toastmaster/toastmadame. Det kommer komma ett nytt inlägg om just ämnet toastmasters senare. Det är en stor del av bröllopet och ett viktigt uppdrag att dela ut till någon eller några :) Så tips och trix kommer senare! Håll ut!

Och det är hög tid att poppa frågan till era bästisar. Alltså marskalkar och tärnor ska få frågan om dem vill vara med er som ert brudfölje. Här finns det en hel del med roligt sätt att fråga på. Googla, pinterest eller bröllopsgrupperna på facebook är toppen för det. Tro mig, dom kommer bara tycka det är roligt att få vara en del utav ert bröllop och även dom få börja planera… Ni får gärna berätta för mig hur ni “frågade” :D


Hoppas nu detta inlägg hjälp er och inte stressat er :) Annars är det bara att sätta igång, lycka till!


49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla