• Planeringslycka

Mmmh, dessert!

Hej alla som gillar desserter.


Eftersom vi hade tårtan ihop med bubblet på minglet så fanns möjligheten att göra något helt annat till dessert. Vilket vi gjorde. Vi gjorde 5 små desserter. Som efterrättstapas. Så jädra härligt.

Jag och Magnus har turen att ha många duktiga och händiga kvinnor (och ja män också såklart) men nu till efterrätterna var det kvinnorna som lyste med deras kunskap.Minidessert nr 1:Min mammas kola. Det är den bästa kolan som finns. Vi har den egentligen bara till jul annars men nu gjorde vi en liten twist på den. Först kolan sedan toppades dom  Min mamma och hennes bästa vän gjorde alla 100 klubbor till vår stora dag. Så snälla.
Minidessert nr 2:Macarons. En annan vän till min mamma är er hejare på att göra macarons. Så Jenny kämpade på och gjorde 80 st macarons till oss. Vi valde ljusrosa (jordgubb) och ljusgröna (äpple). Tack igen snälla, snälla Jenny. Dom var så fina och goda!


Minidessert nr 3. Bonusmammas cheesecake. De är en favorit som ofta är med på kalasen. Digestivekex i botten sedan själva cheescaken och med en jordgubbe på toppen. Så fantastiskt god. Tack Maria för du tog dig tiden och gjorde 80 st till oss. Magnus överlycklig då det är hans absoluta favorit.


Minidessert nr 4: Mammas superfräscha passionspannacotta. Det var dags att ha till något syrligt och fräscht. Den var så härligt och bröt av precis rätt. Tack igen mamma för all hjälp med alla desserter. Du kan du!Minidessert nr 5:En kanongod petit choux. En fransk bakelse som var fylld med vaniljkräm. Vi pudrade på lite florsocker för syns skull.Vill ni ha något recept så maila mig så trollar jag fram det till er.

Puss och kram /M

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla